Ми бринемо о Вама...
Дом за старе и пензионере Апатин
пружа Вам безбрижну старост...
Ваши најближи и највољенији у сигурним су рукама...
Професионални тим љубазних људи стоји Вам на
располагању 24 часа дневно...

Министар Вулин: Настојимо да сви домови за старе добију лиценцу 2015.

28.04.2015

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас у Апатину да ће ресорно министарство наставити да улаже у обнову и опремање домова за старе широм Србије како би сви ти објекти социјалне заштите ове године добили лиценцу.

Министар Вулин је свечано пустио у рад нови лифт у том дому за старе и пензионере, за чију је уградњу Министарство издвојило 3,3 милиона динара.

Да би сви домови те врсте имали неопходну лиценцу “морамо да улажемо знатна средства и омогућимо да стандард кавлитета живота наших корисника буде што бољи и уједначенији”, рекао је Вулин новинарима после обиласка просторија дома и разговора са руководством и корисницима.

Напомињући да је у обнову и опремање тог дома министарство прошле године уложило скоро 12 милиона динара, Вулин је истакао да у овом кризном времену министарство које предводи максимално штеди на свему, али не и на корисницима услуга социјалне заштите.

“У социјалној заштити се не штеди на људима. Штедимо на нашим запосленима, али не и на нашим корисницима”, нагласио је он истичући да су сви резултати тог министарства мерљиви и могу да се провере.

Министар Вулин је похвалио рад у Дому за старе и пензионере Апатин као и рад у читавој социјалној заштити и додао да је актуелно министарство одвојило више новца за тај дом него што је држава дала од оснивања те социјалне установе.

Директорка дома Слађана Живков напоменула је да су, захваљујући финансијској помоћи министарства, осим уградње лифта, набављени кухињска опрема и машине за вешерницу, као и намештај који је купљен од новосадског предузећа ДЕС.

Тиме је апатински дом за старе, како је додала директорка, допринео развоју ДЕС-а, још једне социјалне гране односно предузећа које финансира ресорно Министарство.Препоручујемо

Средства за пројекат 'Живот у бољем'

04.09.2013

Покрајински секретаријат за здравст [...]

Апатинци на Сајму стваралаштва старих 'Додати живот годинама'

29.10.2013

Корисници Дома за старе и пензионере [...]

Дом за старе и пензионере обележио 1. октобар

01.10.2013

Поводом обележавања 01. октобр а- међу [...]