Ми бринемо о Вама...
Дом за старе и пензионере Апатин
пружа Вам безбрижну старост...
Ваши најближи и највољенији у сигурним су рукама...
Професионални тим љубазних људи стоји Вам на
располагању 24 часа дневно...

Дом Апатин на конференцији 'Развој употребе рада у јавном интересу као алтернативне санкције у Србији'

28.11.2013

„Министарство правде и државне управе заједно са Управом за извршење кривичних санкција интензивно ради на стварању најповољнијих услова за имплементацију рада у јавном интересу, његовом унапређивању и учесталој примени, као једне од најефикаснијих алтернативних санкција у Србији“ рекао је државни секретар Министарства правде и државне управе др Данило Николић приликом отварања Конференције „Развој употребе рада у јавном интересу као алтернативне санкције у Србији“ која је одржана у Београду.

Дом за старе и пензионере Апатин је једна од првих установа социјалне заштите у Србији  која је потписала уговор о сарадњи са Управом за извршење кривичних санкција Министарства правде и државне управе и где је пилотиран пројекат рада у јавном интересу. Тим поводом говорник на Конференцији била је директорка Дома за стареи пензионере из Апатина Слађана Живков. Живков је изнела пример добре праксе рада у јавном интересу у установама социјалне заштите и указала на значај истих. Упркос мањим проблемима, очекиване предности, дефинисане у документу за покретање пилот пројекта, су већим делом остварене.

Обављањем рада у јавном интересу осуђена лица остају уз своје породице, задржавају посао, смањује се друштвена стигматизација и за време свог слободног времена извршавају казну. Установа је захваљујући овом раду уштедела значајна средства за одржавање објеката и опреме и истовремено осуђена лица сензибилисала за потребе старијих особа. Корист је обострана и вишеструка- истакла је Живков.

Директор управе за извршење кривичних санкција др Милан Стевовић изразио је посебно задовољство што алтернативне санкције представљају једну значајну новину која ће појефтинити затворски систем и допринети великој уштеди у Буџету Р Србије.  

 


Препоручујемо

Средства за пројекат 'Живот у бољем'

04.09.2013

Покрајински секретаријат за здравст [...]

Апатинци на Сајму стваралаштва старих 'Додати живот годинама'

29.10.2013

Корисници Дома за старе и пензионере [...]

Дом за старе и пензионере обележио 1. октобар

01.10.2013

Поводом обележавања 01. октобр а- међу [...]