Ми бринемо о Вама...
Дом за старе и пензионере Апатин
пружа Вам безбрижну старост...
Ваши најближи и највољенији у сигурним су рукама...
Професионални тим љубазних људи стоји Вам на
располагању 24 часа дневно...

Тренуци стварности - повезивање корисника домова старих кроз фотографију

18.11.2015

У уторак 17. новембра у Дому за старе и пензионере у Апатин отворена је изложба фотографија под називом Тренуци стварности. Изложене су фотографије корисника који се налазе на смештају у установама социјалне заштите у Републици Србији. На конкурс је достављено преко 100 фотографија из 19 установа.

Циљ фото конкурса и изложбе, по речима директорице Слађане Живков, био је да се повежу установе социјалне заштите и корисници а изложене фотографије су потврда умећа проналажења доживљаја људи треће животне доби и жеље за новим учењима, тражењима и стварањима.

Најуспешнијих двадесет фотографија данас је изложено у дому у Апатину а корисници из целе Србијие били су гости апатинског Дома старих. По оцени стручног жирија у саставу Душан Козодеровић (члан фото клуба Рада Крстић из Сомбора), Маја Мацановић (Апатин) и Жарка Црнобрња (руководилац стручне службе за рад са корисницима) најбоља фотографија је из Геронтолошког центра Срем Рума, аутора Цвеје Петровић.

По оцени корисника Дома у Апатину најбоља фотографија стигла је из Геронтолошког центра Суботица.

Ауторима најуспешнијих фотографија уручени су пригодни поклони и дипломе. Општинско удружење пензионера Апатин улепшало је дружење коприсника уз пригодан програм. Идеја је да фото-конкурс и изложба постану традиционална манифестација у оквиру Сунчане јесени а да најуспешније фотографије обиђу све установе социјалне заштите у Републици Србији.Препоручујемо

Средства за пројекат 'Живот у бољем'

04.09.2013

Покрајински секретаријат за здравст [...]

Апатинци на Сајму стваралаштва старих 'Додати живот годинама'

29.10.2013

Корисници Дома за старе и пензионере [...]

Дом за старе и пензионере обележио 1. октобар

01.10.2013

Поводом обележавања 01. октобр а- међу [...]