Ми бринемо о Вама...
Дом за старе и пензионере Апатин
пружа Вам безбрижну старост...
Ваши најближи и највољенији у сигурним су рукама...
Професионални тим љубазних људи стоји Вам на
располагању 24 часа дневно...

Државни секретар др Ненад Иванишевић и покрајински секретар Предраг Вулетић посетили Дом за старе и пензионере Апатин

28.10.2016

У апатинском Дому за старе и пензионере отворена је изложба фотографија корисника установа социјалне заштите. Тим поводом, у Апатину су боравили др Ненад Иванишевић, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и Предраг Вулетић, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Изложба носи назив ,,Тренуци стварности 2'', а на конкурс се пријавило преко 160 радова из 21 установе социјалне заштите. Сви присутни имали су прилику погледати 20 најуспешнијих фотографија.

У свом обраћању, др Иванишевић је, између осталог, обећао да ће њихово Министарство наставити да даје подршку Дому за старе и пензионере Апатин, а који је прави пример добро организоване установе.


На територији Војводине постоји 28 установа социјалне заштите, од тога 16 геронтолошких центара. После Новог Сада, Апатински Дом за старе и пензионере је друга установа у Војводини која је добила лиценцу за рад. О томе, о идеји за фото конкурс, као и о изложби, говорила је Слађана Живков, директорка Дома.

Отварању изложбе фотографија ,,Тренуци стварности 2'' присуствовао је и председник општине Апатин, Радивој Секулић.

Предраг Вулетић, покрајински секретар, није крио задовољство добром праксом коју Дом за старе и пензионере Апатин показује, првенствено захваљујући Слађани Живков, директорки, а од које, како он каже, може много да се научи. Вулетић је истакао и како је идућа година проглашена годином социјалне заштите.


Како би сама свечаност поводом отварања изложбе изгледала боље, побринули су се ученици Основне музичке школе ,,Стеван Христић'' из Апатина.

У изузетно јакој конкуренцији, жирију није било ни мало лако донети одлуку о најбољој фотографији. 

Треће место је заузела фотографија корисника Геронтолошког центра из Књажевца, друго место је отишло у Геронтолошки центар Београд, док је прву награду освојио Бранко Мали, корисник Геронтолошког центра ,,Срем'' из Руме.

 Препоручујемо

Средства за пројекат 'Живот у бољем'

04.09.2013

Покрајински секретаријат за здравст [...]

Апатинци на Сајму стваралаштва старих 'Додати живот годинама'

29.10.2013

Корисници Дома за старе и пензионере [...]

Дом за старе и пензионере обележио 1. октобар

01.10.2013

Поводом обележавања 01. октобр а- међу [...]