Ми бринемо о Вама...
Дом за старе и пензионере Апатин
пружа Вам безбрижну старост...
Ваши најближи и највољенији у сигурним су рукама...
Професионални тим љубазних људи стоји Вам на
располагању 24 часа дневно...

Сајам услуга социјалне заштите

10.04.2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић данас су присуствовали отварању Сајма услуга социјалне заштите који се одржава у СПЕНС-у и на коме је наступило више од 70 излагача.

Организатори Сајама услуга социјалне заштите су Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова, а сајам је организован у оквиру редовних активности унапређења свести о важности услуга социјалне заштите и промоције институција, установа, грађанског активизма и волонтеризма.

Министар Вулин је том приликом рекао да социјална заштита представља одраз квалитета живота у једној заједници, и да се социјална заштита не односи само на оне којима је помоћ непосредно потребна већ представља помоћ целом друштву.

По његовим речима, када се помогне деци ометеној у развоју, помогло се и њиховим породицама и њиховим пријатељима, а подршка која се пружа старијима, не пружа се, како је рекао, зато што су сиромашни, већ што им је потребна додатна пажња и поштовање.

"Социјална заштита у Србији се развија и у ту област никада нису била већа улагања. Само ове године Србија је издвојила 700 милиона динара за развијање различитих облика социјалне заштите и услуга, прошле године је у те сврхе издвојено 400 милиона динара, а пре тога није издвојен ни један једини динар", рекао је Вулин.

Он је истакао да се константно повећавају улагања у област социјалне заштитет и да се констатно шири круг корисника тих средстава.

Установа Дом за старе и пензионере Апатин имала је свој штанд на Сајму и представила се посетиоцима са услугама које пружа.Препоручујемо

Средства за пројекат 'Живот у бољем'

04.09.2013

Покрајински секретаријат за здравст [...]

Апатинци на Сајму стваралаштва старих 'Додати живот годинама'

29.10.2013

Корисници Дома за старе и пензионере [...]

Дом за старе и пензионере обележио 1. октобар

01.10.2013

Поводом обележавања 01. октобр а- међу [...]