Ми бринемо о Вама...
Дом за старе и пензионере Апатин
пружа Вам безбрижну старост...
Ваши најближи и највољенији у сигурним су рукама...
Професионални тим љубазних људи стоји Вам на
располагању 24 часа дневно...

Eдукативни излет у организацији Клуба за старе

11.06.2019

Чланови Геронтолошког клуба посетили су два музеја у нашој околини, Завичајни музеј у Пригревици и Градски музеј у Сомбору.

Били су изненађени сазнањем да Пригревица у самом центру села крије бројне експонате из периода од пре Другог светског рата који су из Лике и Баније и представљају историјско, етнолошко и социолошко обележје материјалне и духовне културе народа из поменутих крајева. Збирку чине различити предмети за кућне потребе и послове, за занатске делатности, примерци оружја, делови мушке и женске одеће и др.
 
Изузетном интересовању чланова Геронтолошког клуба за музеј допринела је занимљива прича домаћина Момчила Тодорића. Некадашњи библиотекар и иницијатор оснивања музеја интересантним анегдотама везаним за готово сваки предмет у музеју успео је да заинтересује и насмеје госте.
 
Едукативни излет настављен је ка Сомбору где су чланови клуба посетили Градски музеј и поставку поводом манифестације „Музеј за десет“. У питању је изложба „Оставштина за будућност“ , посвећена прерано преминулом уметнику, дародавцу и великом сараднику и пријатељу Градског музеја Сомбору Димитрију Мирку Ћелићу из Пригревице.


Препоручујемо

Средства за пројекат 'Живот у бољем'

04.09.2013

Покрајински секретаријат за здравст [...]

Апатинци на Сајму стваралаштва старих 'Додати живот годинама'

29.10.2013

Корисници Дома за старе и пензионере [...]

Дом за старе и пензионере обележио 1. октобар

01.10.2013

Поводом обележавања 01. октобр а- међу [...]